En rimmad skinka är ej färdiglagad utan behöver kokas eller ugnsbakas innan griljering.
Recept ugnsbakad julskinka
Tillagning
Skölj skinkan under vatten några minuter.
Sätt ugnen på 125 grader vanlig ugn.
Lägg skinkan i en stekpåse eller slå in den i folie.
Lägg skinkan i en långpanna och stick in en stektermometer till mitten.
Sätt julskinkan mitt i ugnen. Ta ut skinkan när innertemperaturen är runt 70 grader. Tänk på att temperaturen stiger några grader till efter du tagit ut den. Ca. 70 min/kg. För kortare tid höj temperaturen till 175 grader. och räkna ca. 50 min/kg. Lägre temperatur ger en saftigare skinka.
Ta ut julskinkan ur ugnen, klipp upp påsen eller veckla av foliet och ta tillvara spadet till annat som ex. dopp i grytan eller grönkål.
Låt skinkan svalna och förvara kallt i kylen. Skinkan kan sedan griljeras - se kokt julskinka
INGREDIENSER: Griskött 92%,vatten,
salt,socker,stabiliseringsmedel E450 E451,
antioxidationsmedel-natriumaskorbat,
konserveringsmedel E 250.
Näringsvärde per 100g. Energi 502kj/120kcal
fett 3g varav mättat 1g, kolhydrater 0g varav socker 0g,
protein 23g, salthalt 3g, SVENSK KÖTTRÅVARA
Vår kokta julskinka smakar extra gott med lite griljering på toppen.
Recept griljering:
Ingredienser
1 dl senap
2 äggulor
2 msk strösocker (kan uteslutas)
1-2 dl ströbröd
Gör så här:
Vispa samman ägg, senap och socker till en griljering. Tag av nät och svål på skinka. Du kan också skära bort lite av fettet om skinkan är väldigt fet.
Bred på griljeringen. Strö över ströbröd.
Griljera den kokta skinkan i ugn, 200 grader i 5–7 minuter.
INGREDIENSER: Griskött 92%,vatten,
salt,socker,stabiliseringsmedel E450 E451,
antioxidationsmedel-natriumaskorbat,
konserveringsmedel E 250.
Näringsvärde per 100g. Energi 502kj/120kcal
fett 3g varav mättat 1g, kolhydrater 0g varav socker 0g,
protein 23g, salthalt 3g, SVENSK KÖTTRÅVARA
Marinad med smak av lök, tomat och vitlök. Grillas med fördel hel på en låg temperatur för ett saftigt resultat.
Ingredienser: Kött av gris 90%,salt,kryddor,lök,vitlök,socker,tomat,
kryddörter,arom,kryddextrakter,glukossirap,konserveringsmedel
natriumdiacetat,antioxidationsmedel natriumaskorbat.
Näringsvärde: per 100g.
energi 490kj/120kcal, fett 4g varav mättat 1,7g,
kolhydrat 3g varav socker 3g, protein17g,salthalt 1,3g.
Prinskorvens historia är lång. I Sverige ska den har funnits sedan slutet på 1800-talet så chansen är stor att den funnits hos oss sedan start 1907. Vi säljer prinskorv året om men under jul mer än fördubblas tillverkningen av denna lilla delikatess.
INGREDIENSER:Griskött*,vatten,grisfett*,potatisstärkelse,salt,socker, kryddor,lök,
kryddextrakt,dextros,surhetsreglerandemedel E331,E300, konserveringsmedel E250,
rökarom, *Ursprung:Sverige
NÄRINGSVÄRDE per 100g: Energivärde 1013kj/242 kcal, fett 23g,varav mättat 10g,
kolhydrat 5g varav sockerarter 2g, protein10, salthalt 1,7g,
fetthalt 23% KÖTTMÄNGD 66%
Julskinka, rimmad i Harplinge på halländskt och ibland skånskt kött smakar fantastiskt. Vi tror att den goda smaken är en kombination av vår långa tradition av kött och chark, samt att Halland smakar gott! En rimmad skinka är ej färdiglagad utan behöver kokas eller ugnsbakas innan griljering.
INGREDIENSER: Griskött 92%,vatten,
salt,socker,stabiliseringsmedel E450 E451,
antioxidationsmedel-natriumaskorbat,
konserveringsmedel E 250.
Näringsvärde per 100g. Energi 502kj/120kcal
fett 3g varav mättat 1g, kolhydrater 0g varav socker 0g,
protein 23g, salthalt 3g, SVENSK KÖTTRÅVARA
Recept ugnsbakad julskinka
Tillagning
Skölj skinkan under vatten några minuter.
Sätt ugnen på 125 grader vanlig ugn.
Lägg skinkan i en stekpåse eller slå in den i folie.
Lägg skinkan i en långpanna och stick in en stektermometer till mitten.
Sätt julskinkan mitt i ugnen. Ta ut skinkan när innertemperaturen är runt 70 grader. Tänk på att temperaturen stiger några grader till efter du tagit ut den. Ca. 70 min/kg. För kortare tid höj temperaturen till 175 grader. och räkna ca. 50 min/kg. Lägre temperatur ger en saftigare skinka.
Ta ut julskinkan ur ugnen, klipp upp påsen eller veckla av foliet och ta tillvara spadet till annat som ex. dopp i grytan eller grönkål.
Låt skinkan svalna och förvara kallt i kylen. Skinkan kan sedan griljeras - se kokt julskinka
Att sätta tänderna i en halländsk julskinka, rimmad och kokt i Harplinge på råvara från gårdar i Halland och Skåne är något speciellt. Mer närproducerad skinka är svår att få tag på.
INGREDIENSER: Griskött 92%,vatten,
salt,socker,stabiliseringsmedel E450 E451,
antioxidationsmedel-natriumaskorbat,
konserveringsmedel E 250.
Näringsvärde per 100g. Energi 502kj/120kcal
fett 3g varav mättat 1g, kolhydrater 0g varav socker 0g,
protein 23g, salthalt 3g, SVENSK KÖTTRÅVARA
Recept griljering:
Ingredienser
1 dl senap
2 äggulor
2 msk strösocker (kan uteslutas)
1-2 dl ströbröd
Gör så här:
Vispa samman ägg, senap och socker till en griljering. Tag av nät och svål på skinka. Du kan också skära bort lite av fettet om skinkan är väldigt fet.
Bred på griljeringen. Strö över ströbröd.
Griljera den kokta skinkan i ugn, 200 grader i 5–7 minuter.