JM Gårdsmärkt

 

Vi på JM är stolta över alla våra certifierade producenter som alla tillhanda har en god djuromsorg med en bra och ansvarsfull produktion. De gårdar vi valt ut till JM Gårdsmärkt är tre av alla dessa fantastiska producenter. Dessa gårdar är belägna i Halland och Skåne och tanken är att du som konsument ska få en tydligare och närmre insyn i var din mat kommer ifrån. För vi har märkt att det finns en efterfrågan från er att veta mer exakt var din kotlett eller för den delen julskinka är uppfödd och i och med JM Gårdsmärkt hoppas vi kunna tillgodose er med den informationen.
Men glöm inte, när du väljer JM kött och Chark väljer du alltid svenskt kvalitetskött från certifierade gårdar i Halland med omnejd.

Skräddaregård

 

På gården Skräddaregård i Rävinge bedriver familjen Carlsson ett lantbruksföretag med inriktning på grisar från födsel till slakt samt växtodling.
Vi har ett kretslopp på gården gödseln från grisarna sprids ut på åkrarna där vi odlar spannmål som sedan blir foder till grisarna.
Vi bedriver också en del entreprenadjobb utöver lantbruket.
Hälsningar Familjen Carlsson

Andersfält

 

Åsa och Per Karlsson föder upp grisar på Andersfält i Eldsberga. Verksamheten drivs i samarbete med ett företag i Laholm som förser hela Andersfält med smågrisar vilket bidrar till gott hälsoläge.
Fodret tillverkas lokalt och växtnäringen från grisarna används på fälten runt gården.

Skättilljunga

 

På gården Skättilljunga utanför Tollarp i Skåne föder Lars Nilsson upp grisar. Här bedrivs såväl smågrisuppfödning som slaktsvinsproduktion med egen foderberedning. Gården har även en ekologiskt grönsaksodling där man exempelvis odlar svartkål, grönkål, blomkål och potatis.