Sortiment

Sortiment

Under uppbyggnad!

Fläsklägg

Läggen är en del av djurets ben och passar bra till olika långkok. Den säljs ofta med svål men både med och utan ben, En klassiker är kokt rimmad lägg med rotmos. På senare år har fläskläggen fått ett uppsving i oktober då svenskarna börjat fira oktoberfestival enligt tyska och österrikiska traditioner vilket innefattar Schweinshaxe, grillad fläsklägg, ej rimmad, som serveras med surkål och en eller två öl.

Fläskkotlett

Fläskkotletten kommer i många skepnader och går att variera i oändlighet. Här på JM använder vi kotletten till kassler & fläskytterfilé men vi säljer den även i skivor med eller utan ben, hel i bit och i vissa fall med svålen kvar. Av en benfri kotlettbit med svål kan man göra en riktigt god "dansk fläskestek" med knaprig svål. Fetkappan är inte bara en otrolig smakbärare utan hjälper också till att hålla köttet saftigt. Vill du hellre skiva kotletten så kan du exempelvis panera skivor (enkelpanera med ägg och pankoströ alt. ströbröd), steka i en rejäl skvätt olja smaksatt med en klick smör på inte för hög temperatur för en gyllenbrun, krispig köttbit som tack vare panering håller kvar sina goda safter. Kotlettskivor funkar även bra på grillen, marineras med fördel ett tag innan grillning.

Fläskfilé

Fläskfilé förknippas ofta med fest. Detaljen är mör och ganska lättlagad. Passar bland annat i grytor eller helstekt, kanske späckad med bacon eller på grillen rubbad med en god vitlök och ört krydda. Fetthalten är låg så kort tillagningstid rekommenderas och när man använder svenskt kött räcker det med en innetemperatur runt 68 grader.

Fläskfärs

Vår fläskfärs håller en fetthalt på 20%. En lite fetare färs än nöt eller bland och passar bra till kålpudding och kåldolmar och är flitigt använd i det asiatiska köket ex. till vårrullar och dumplings. Den är också bra när man själv vill styra blandningen i sin blandfärs eller blanda i en mager älgfärs.

Bogrevben (tjocka revben)

Ett smakrikt kött beläget på djurets främre del av bröstkorgen. I många hushåll i Sverige ett måste på julbordet, men fungerar året om. Tillagad hel i ugn eller på grill. Vid grillning kan man med fördel förkoka revben.

Blandfärs

Blandfärs är nog svenskarnas favoritfärs. Bara här på JM säljer vi ca. 500 000 ton / år. Blandfärs går att använda till väldigt mycket: fredagstacon, köttfärssåsen, köttbullarna, lasagne m.m. En favorit här på JM är klassiska pannbiffar med lök. Det man ska tänka på är att färs är en känslig råvara gällande hållbarhet så bör förvaras kallt och ätas snarast.