Säsong

Säsong

Oxrulle rimmad

Oxrulle är en en nötdetalj som kräver lång koktid för att bli mör. Köttet är magert och formen är rund och fin. Används ofta till saltrulle.
INGREDIENSER: Nötrulle,vatten,konserveringsmedel-E 250,
druvsocker,stabiliseringsmedel E450,E451,
antioxidationsmedel natriumaskorbat.
Näringsvärde per 100g. Energi 432kj/103kcal
fett 2g varav mättat 1g, kolhydrater 0g varav socker 0g,
protein 22g, salthalt 3g.
UPPFÖDD SVERIGE

Oxbringa rimmad

Oxbringan är en fantastisk god mör nötdetalj men som kräver sin koktid. Ge den tid och omsorg så garanterar vi en smakupplevelse.
INGREDIENSER: Oxbringa, vatten ,konserveringsmedel-E 250,
druvsocker, stabiliseringsmedel E450,E451,
antioxidationsmedel natriumaskorbat.
Näringsvärde per 100g. Energi 432kj/103kcal
fett 2g varav mättat 1g, kolhydrater 0g varav socker 0g,
protein 22g, salthalt 3g.
UPPFÖDD SVERIGE

Fransyska rimmad

INGREDIENSER: Nötkött,vatten,konserveringsmedel-E 250,
druvsocker,stabiliseringsmedel E450,E451,
antioxidationsmedel natriumaskorbat.
Näringsvärde per 100g. Energi 432kj/103kcal
fett 2g varav mättat 1g, kolhydrater 0g varav socker 0g,
protein 22g, salthalt 3g.
UPPFÖDD SVERIGE

Fläskkarré benfri rimmad

Klassiskt doppekött men rimmad karré passar även utmärkt till en god köttsoppa eller varför inte i ärtsoppan?
Ingredienser: Griskött 95%, vatten, salt, glykossirap,
stabiliseringsmedel (E450, E451),
antioxidationsmedel E301konserveringsmedel E250.
Näringsvärde: per 100g. energi 1477kj/353kcal,
kolhydrater 1g varav sockerarter 1g
fett 11g varav mättat 3,8g, protein 11,6g,salthalt 3,1g
SVENSKT KÖTT.

Fläskotlett benfri rimmad

Rimmad benfri koteltt, för många förknippat till jul men väldigt gott året om , varför inte till ett gott rotmos?
Ingredienser: Griskött 95%, vatten, salt, glykossirap,
stabiliseringsmedel (E450, E451),
antioxidationsmedel E301konserveringsmedel E250.
Näringsvärde: per 100g. energi 1477kj/353kcal,
kolhydrater 1g varav sockerarter 1g
fett 11g varav mättat 3,8g, protein 11,6g,salthalt 3,1g.

Revben tjocka rimmade

Tjocka revben hör julen till. Vid jul är efterfrågan extra stor och om dom ska vara rimmade eller inte är en smaksak.
Ingredienser: Griskött 95%, vatten, salt, glykossirap,
stabiliseringsmedel (E450, E451),
antioxidationsmedel E301konserveringsmedel E250.
Näringsvärde: per 100g. energi 1477kj/353kcal,
kolhydrater 1g varav sockerarter 1g
fett 11g varav mättat 3,8g, protein 11,6g,salthalt 3,1g
SVENSKT KÖTT.

Högrev rimmad

Doppekött av bästa sort!
INGREDIENSER: Högrev, vatten,konserveringsmedel-E 250,
druvsocker,stabiliseringsmedel E450,E451,
antioxidationsmedel natriumaskorbat.
Näringsvärde per 100g. Energi 432kj/103kcal
fett 2g varav mättat 1g, kolhydrater 0g varav socker 0g,
protein 22g, salthalt 3g.
UPPFÖDD SVERIGE. Styckat och slaktat i Halland.

Leverpastej

Vårt leverpastejrecept har funnits med i många, många år. Den är smakrik, krämig och fantastiskt god. JM Nettans favorit!
INGREDIENSER:
Grislever 35%,fett från gris, griskött 10%, potatisstärkelse,salt,socker,
kryddor,lök,konserveringsmedel-natriumnitrit,antioxidationsmedel-askorbinsyra
NÄRINGSVÄRDE per 100g:Energivärde 1312kj/314kcal,
fett 29g varav mättat 12g, kolhydrat 7g varav sockerarter 4g,
protein 12g, salthalt 1,3g, fetthalt 29% kötthalt 10%

Prinskorv

Prinskorvens historia är lång. I Sverige ska den har funnits sedan slutet på 1800-talet så chansen är stor att den funnits hos oss sedan start 1907. Vi säljer prinskorv året om men under jul mer än fördubblas tillverkningen av denna lilla delikatess.
INGREDIENSER:Griskött*,vatten,grisfett*,potatisstärkelse,salt,socker, kryddor,lök,
kryddextrakt,dextros,surhetsreglerandemedel E331,E300, konserveringsmedel E250,
rökarom, *Ursprung:Sverige
NÄRINGSVÄRDE per 100g: Energivärde 1013kj/242 kcal, fett 23g,varav mättat 10g,
kolhydrat 5g varav sockerarter 2g, protein10, salthalt 1,7g,
fetthalt 23% KÖTTMÄNGD 66%

Julskinka rimmad

Julskinka, rimmad i Harplinge på halländskt och ibland skånskt kött smakar fantastiskt. Vi tror att den goda smaken är en kombination av vår långa tradition av kött och chark, samt att Halland smakar gott! En rimmad skinka är ej färdiglagad utan behöver kokas eller ugnsbakas innan griljering.
INGREDIENSER: Griskött 92%,vatten,
salt,socker,stabiliseringsmedel E450 E451,
antioxidationsmedel-natriumaskorbat,
konserveringsmedel E 250.
Näringsvärde per 100g. Energi 502kj/120kcal
fett 3g varav mättat 1g, kolhydrater 0g varav socker 0g,
protein 23g, salthalt 3g, SVENSK KÖTTRÅVARA
Recept ugnsbakad julskinka
Tillagning
Skölj skinkan under vatten några minuter. Är inte den rimmade skinkan urvattnad så lägg den i kallt vatten över natten.
Sätt ugnen på 125 grader vanlig ugn.
Lägg skinkan i en stekpåse eller slå in den i folie.
Lägg skinkan i en långpanna och stick in en stektermometer till mitten.
Sätt julskinkan mitt i ugnen. Ta ut skinkan när innertemperaturen är runt 70 grader. Tänk på att temperaturen stiger några grader till efter du tagit ut den. Ca. 70 min/kg. För kortare tid höj temperaturen till 175 grader. och räkna ca. 50 min/kg. Lägre temperatur ger en saftigare skinka.
Ta ut julskinkan ur ugnen, klipp upp påsen eller veckla av foliet och ta tillvara spadet till annat som ex. dopp i grytan eller grönkål.
Låt skinkan svalna och förvara kallt i kylen. Skinkan kan sedan griljeras - se kokt julskinka

Julskinka kokt

Att sätta tänderna i en halländsk julskinka, rimmad och kokt i Harplinge på råvara från gårdar i Halland och Skåne är något speciellt. Mer närproducerad skinka är svår att få tag på.
INGREDIENSER: Griskött 92%,vatten,
salt,socker,stabiliseringsmedel E450 E451,
antioxidationsmedel-natriumaskorbat,
konserveringsmedel E 250.
Näringsvärde per 100g. Energi 502kj/120kcal
fett 3g varav mättat 1g, kolhydrater 0g varav socker 0g,
protein 23g, salthalt 3g, SVENSK KÖTTRÅVARA
Recept griljering:
Ingredienser
1 dl senap
2 äggulor
2 msk strösocker (kan uteslutas)
1-2 dl ströbröd
Gör så här:
Vispa samman ägg, senap och socker till en griljering. Tag av nät och svål på skinka. Du kan också skära bort lite av fettet om skinkan är väldigt fet.
Bred på griljeringen. Strö över ströbröd.
Griljera den kokta skinkan i ugn, 200 grader i 5–7 minuter.